0

Г ригор Димитров се класира за втори път в кариерата си за четвъртфиналите на турнира на твърда настилка от серите "Мастърс" в Париж с награден фонд 5,8 милиона евро.

Димитров спечели убедително в третия кръг срещу Александър Бублик (Казахстан) с 6:2, 6:2 за 67 минути.

Така 32-годишният хасковлия заработи 136 255 евро и 180 точки за световната ранглиста, в която заема 17-ото място, а в търсене на втори полуфинал във френската столица след 2019 година той очаква победителя от мача между поставения под номер 11 Хуберт Хуркач (Полша) и Франсиско Черундоло (Аржентина).

Димитров започна много силно и поведе с 3:0 с два пробива. Бублик намали до 2:3, но с нова серия от три поредни гейма Димитров взе категорично първия сет, в който допусна само една непредизвикана грешка срещу седем на съперника.

Началото на втората част беше равностойно, но след това българинът взе пет поредни гейма, за да триумфира за трети път в шест мача срещу Бублик и да вземе реванш за загубата си в три сета от съперника в Марсилия през февруари.

„Той е страхотен на сервис, видяхме го във важните моменти. Аз се опитвах да остана в разиграванията. Не знаеш в какъв ден ще го завариш. Много е мощен във всички компоненти на играта“, сподели в интервю на корта Димитров относно казахстанския си съперник.

„Аз бях доста солиден през целия мач, добави Григор. - Успявах да разчитам сервиса му, знаех какво да очаквам. Аз съм от тенисистите, които искат да усетя как се чувствам на корта“, каза още българинът.

„Вече забравих, че съм играл вчера срещу Медведев. Това е най-важното. Харесва ми тази вариативност на съперници и на начини на игра. Ако успееш да се адаптираш, значи си в играта“, завърши Григор Димитров.