0

Г ригор Димитров победи Ботик ван де Зандсхулп със 7:6(5), 7:6(5) в първия си мач от Мастърс турнира в Париж. 

Първата българска ракета спечели много трудния първи сет, който продължи цели 59 минути. Григор Димитров изоставаше с пробив при 3:5, но успя да го върне и да изравни за 5:5 в сета. След това мачът вървеше гейм за гейм и стигна до тайбрек. В него Ботик ван Зандсхулп направи две двойни грешки, а българинът показа страхотна игра и заслужено го взе със 7:5, а с това и първия сет в мача на централния корт в Париж.

Вторият сет също бе изключително равностоен. Григор отново допусна ранен пробив и трябваше да го връща. Хасковлията успешно стори това и стигна до втория тайбрек в мача, който също беше много оспорван. Българинът показа страхотна игра и стигна до победа 7:5 в тайбрека, след една от най-хубавите точки в целия мач.

Във втория кръг на турнира Димитров ще се изправи срещу италианеца Фабио Фонини, който по-рано днес победи трудно представителя на домакините Артур Фис със 7:6(5), 6:7(4), 6:2. Българинът има четири победи в общо шест мача срещу Фонини, който влезе в основната схема на турнира в Париж като "щастлив губещ".