0

Г ригор Димитров посети ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково днес. Покрай работните си ангажименти най-добрият български тенисист отбеляза рождения ден на майка си Мария Димитрова, която е учител по физическо възпитание и спорт в гимназията.

Григор Димитров беше посрещнат от заместник-директора на Езиковата гимназия Светлана Костадинова и от десетки развълнуваните ученици, които издебваха всеки удобен момент, за да се снимат с тенис звездата.

Носителят на титлата на турнира по тенис в Бризбейн (Австралия) посети кабинета по биология, който е изграден със средства, дарени от самия него. Дори присъства на урок по генетика рамо до рамо с тенис надеждата на гимназията Георги Георгиев.

Гришо беше придружаван от снимачен екип, който подготвя видео за една от марките, които родният ни тенисист рекламира. Той посети и детската си градина.

Всеки напоследък играе добре и става все по-трудно, но аз се наслаждавам, във форма съм, приемам победите и загубите добре, продължавам напред, каза пред журналисти най-добрият български тенисист Григор Димитров при посещението си в родното Хасково днес.

„Тук ми е супер, мама има рожден ден днес. Радвам се, че съм с нея на специалния ден. Много съм щастлив, че съм вкъщи с тях в момента. Тя има много хубав подарък, не искам да го споделям сега. Но на мен тя винаги ми е казвала, че аз съм й най-скъпия подарък“, сподели Григор.

За семейството си той изтъкна, че "при нас всичко е натурално, сплотени сме, чуваме се непрекъснато, споделяме, харесва ми да сме заедно, но за съжаление това е трудно".

На въпрос за доброто представяне на младите ни тенисисти на Australan Open Димитров отговори, че за жалост не е имал време да гледа юношите ни. „Те играят в друга зала, но се радвам за многото българчета, които играха там. Гордея се винаги, когато видя българското знаме. За тях най-важното е борба, постоянство и правилните хора до тях“, посочи звездата и обясни своята философия: "Най-важното е да поемаш по неутъпкания път. Никога не съм следвал нечий път, искам аз да си направя пътя. 

Това казвам и на по-младите. Те сами да си направят своя път, да минат през него, да си направят грешките и да ги осъзнаят и да продължат напред, така се пораства не само в тениса, но и в живота. 

Тенисът е само спорт, аз живея моята мечта. Но са важни постоянството и вярата, ако искаш нещо, то ще се получи".

Димитров е от три дни в Хасково. Днес той посети последователно Спортно училище "Стефан Караджа", на което е възпитаник, детска градина и Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", където майка му Мария е преподавател по физическо възпитание и спорт. 

Той дори присъства на урок по генетика в кабинета в биология, който е създаден с негова подкрепа. 

По-късно Григор бе на тенис-комплекс "Хасково" в парка "Кенана", откъдето тръгва неговият спортен път. 

Димитров участва във фото и видеосесия на световен спортен бранд. Снимачният екип бе навсякъде с него.

Димитров сподели още, че по време на дългите полети от по 14 -15 часа често си мисли в самолета за детството, училището, кортовете в Хасково. 

„Българин съм, от Хасково съм, гордея се с това. Това не ме прави по-различен. Тук съм“, бяха заключителните му думи.