0

Г ригор Димитров записа първа победа на демонстративния отборен турнир на твърда настилка Световна тенис лига, след като надви американеца Тейлър Фриц с 6:3 в мъжкия мач на сингъл от двубоя Кайтс - Фалкънс. Отборът на най-добрия български тенисист пък направи обрат в последния мач и спечели за втори пореден път на турнира.

Димитров бе безупречен в мача си срещу десетия в света Фриц, който продължи 28 минути. Българинът записа единствения пробив в четвъртия гейм с първи брейкбол и удържа преднината си до края.

Димитров завърши мача с пет аса и една двойна грешка, като освен това той записа два гейма на нула за начало и край на двубоя. Тази победа бе най-изразителна за деня между Кайтс и Фалкънс, като отборът на Димитров бе с поражения на Паула Бадоса и Арина Сабаленка на двойки жени, загуба на българина и Лойд Харис на двойки мъже и още една на Бадоса и Харис на смесени двойки.

В Световната тенис лига обаче определящи са не крайните резултати от мачовете, а спечелените геймове. След шестте точки от Димитров, Кайтс стигнаха до една пасив при 23:24, което направи успеха на Арина Сабаленка срещу Елена Рибакина задължителен.

Състезателката от Беларус се справи със задачата си и взе двубоя със 7:6(2), въпреки че допусна два пробива в първите си два сервис-гейма. Тя също записа два брейка и в тайбрека взе последните пет разигравания.

Така резултатът стана равен 30:30 и се стигна до шампионски тайбрек, в който Сабаленка получи четири мачбола и се възползва още от втория за 10:6. 

Така Кайтс постигна победа с 33:30 срещу Фалкънс, добавяйки три точки от бонус за спечеления "супер шуутаут тайбрек".

Източник БТА