0

Г ригор Димитров се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове от категория АТР 250 в Чънду (Китай).

Българинът, поставен под номер 3 в схемата, победи с 6:4, 6:1 53-ия в световната ранглиста Кристофър О′Конъл от Австралия в мач, продължил час и 25 минути. За място на финала Димитров ще играе срещу Александър Зверев, който по-рано днес направи обрат срещу сърбина Миомир Кецманович и го отстрани след 5:7, 7:5, 6:2.

Григор проби в десетия гейм на първия сет за 6:4. Във втората част той поведе с 3:0, а след 3:1 спечели още три поредни гейма.

"Честно казано, просто съм много щастлив. Беше много дълъг ден, защото преди мен се играха доста продължителни мачове. Познавах играта на О′Конъл и бях подготвен, като се надявам в следващия двубой да играя още по-добре“, заяви в интервю на корта Димитров.

Относно следващия си съперник той заяви: „Просто един нов мач ме очаква утре. Играли сме със Саша (Зверев) достатъчно пъти, че да се познаваме добре. Всеки ден е благословия пред такава публика и бих бил много доволен, ако успея да го победя. Благодаря на всички, които ме подкрепят от трибуните неизменно", обърна се и към публиката Димитров.

За Григор това ще е четвърти полуфинал през 2023 година, а за да стигне до финал, както в Женева, той ще трябва да се справи със Зверев след 6 поражения от общо 7 двубоя помежду им. За последно двамата играха в третия кръг на Откритото първенство на САЩ в самото начало на септември. Тогава германският представител победи в четири части.