0

Н ай-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на твърди кортове от сериите Мастърс 1000 във френската столица Париж с награден фонд 6 милиона евро.
31-годишният Димитров победи Фабио Фонини (Италия) с 6:0, 7:5 за 91 минути. Победата осигури на Гришо 72 865 евро от наградния фонд.

Българинът доминираше изцяло в първия сет и не даде нито гейм на съперника си. Единствено в шестия гейм се игра равностойно, Димитров пропусна седем сетбола и успя да затвори сета при осмата си възможност.Във втората част българинът направи пробив за 3:1, но в следващия гейм загуби подаването си. Фонини изравни 3:3 и 4:4.

Григор пропусна два мачбола в десетия гейм, след което спечели подаването си и взе аванс от 6:5. В 12-ия гейм българинът поведе с 40:0, след което пропусна още два мачбола, но успя при петата си възможност да затвори срещата и продължава напред в турнира.

В спор за място на четвъртфиналите Григор Димитров ще срещне номер 1 в схемата и в световната ранглиста Карлос Алкарас (Испания), който елиминира Йошихито Нишиока (Япония) с 6:4, 6:4 за 73 минути.

19-годишният испанец направи три пробива в мача и веднъж загуби подаването си.

Григор Димитров и Алкарас не са играли един срещу друг до момента.

В други срещи от турнира Лоренцо Музети (Италия) спечели срещу Николоз Басилашвили (Грузия) с 6:4, 6:2, а номер 8 в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада) победи трудно Микаел Имер (Швеция) с 6:7(6), 6:4, 7:6(6) за 3:32 часа.

Канадецът продължи успешната си серия и записа 14-и пореден успех.

Оже-Алиасим се доближи до място на Финалите на АТР пред Андрей Рубльов, Тейлър Фриц и Хуберт Хуркач в битката за останалите две места.