0

К олоездене, планинско колоездене, маратонско бягане, ориентиране, ски бягане и триатлон. Във всички тези спортове Христина Козарева показва резултати като на професионален атлет, а не е такъв. Също като Христо Цветков и тя работи като програмист  - от над 10 години в международна компания за автомобилна електроника, но всеки божи ден, ставайки от бюрото в офиса, отива да тренира поне по 2 часа ден.

„От Габрово съм, като малка тренирах спортно ориентиране, много хубав и комплексен спорт. За мен винаги той ще си остане най-хубавото преживяване, което съм имала през детството си, а и в живота си като цяло. Ориентирането е чудесно, защото може да те развие за много други спортове като бягане, колоездене, ски. Дори като студентка продължих да се занимавам с него“, споделя Козарева, за която спортуването се е превърнало в навик и начин на живот. „Използвам почивните дни и отпуските да участвам в състезания, тренирам независимо колко е часът, кой сезон е и какво е времето навън. Имам дисциплината да поддържам ниво и това дава резултати“, обяснява Христина. Участвала е в над 20 маратона, където показва завидни и за професионалистите резултати.

Днес се пуска за 11-и път във „Витоша 100“, като вече има 12 победи. Причината - освен че държи рекорда при жените с велосипедите с време 5.13:07 ч. от 2019 г., Христина я е печелила и в дуатлона (бягане и колоездене). “За мен Обиколката на Витоша си е вече традиция - усмихва се Козарева. - Едно от любимите ми състезания, всеки път я чакам с нетърпение, сякаш е за първи път“.