0

В печатляващата успеваемост на Александър Везенков при стрелбата от тройката не остана незабелязана от експертите в САЩ.

От началото на януари най-добрият ни баскетболист има 41% сполучливи опита зад дъгата. В последните си 6 мача за Сакраменто Кингс той е вкарал 6 от деветте си опита от далечно разстояние. За сравнение ефективността му през ноември е била 35.1%, а през декември 37%.

Именно поради тази причина журналистът Брендън Нунес, който отразява представянето на „кралете“, предложи Везенков да бъде сред кандидатите за участие в Конкурса по тройки. Шоуто се провежда по време на Звездния уикенд в НБА. Според Нунес щом Мак Макклънг, който играе в Лигата за развитие, е получил покана да защитава титлата си при забивките, то значи и Везенков може да участва в Конкурса по тройки, въпреки че не е сред най-големите имена в лигата.

В същото време българската общност в Чикаго стяга сериозна агитка за гостуването на Сакраменто и Александър Везенков на местния Булс. Над 300 наши емигранти с трибагреници ще подкрепят най-добрия ни баскетболист в зала „Юнайтед Център“.