0

В есела Лечева бе избрана да бъде член на авторитетна комисия към Международния олимпийски комитет. Легендата на спортната стрелба вече е част от специалистите, които ще отговарят за "Обществените въпроси и корпоративните комуникации", съобщиха от Българския олимпийски комитет (БОК). 

Българката заслужи престижното признание да е в комисията заедно с редица светила на спорта, науката, изкуството и икономиката като Пол Шмит, Спирос Капралос, Кристи Ковънтри и др.

Основна задача на звеното към МОК е "да работи по стратегии за предпазване и промотиране анатомията и неутралитета на спорта". То също така ще съветва относно ролята на спорта и олимпизма в обществото, като принос към целите на ООН за устойчиво развитие и към мира. 

Лечева и нейните колеги ще препоръчват подходи за позициониране на МОК като лидер на мисълта и влияние върху политиката на международната сцена. Те ще спомагат за разработването на стратегии, които да позволят визията и мисията на МОК в обществото да достигнат до глобална аудитория, в пълно съответствие със стратегията "Олимпизъм 365".

Председател на Комисията е Луис Алберто Морено, бивш икономически министър на Колумбия и посланик в САЩ.