0

Р уската фигуристка Камила Валиева тренира преди волната програма днес, но падна след изпълнение на четворен тулуп. Преди това тя успешно изпълни четворен салхоф и троен аксел.    

Сънародничката й Александра Трусова също допусна грешка при четворен салхоф, а Анна Щербакова успешно направи комбинация от четворен флип и троен тулуп.

Стана известно планираното съдържание на композицията на руската фигуристка Камила Валиева във волната програма на Олимпиадата в Пекин, която започва в 12 ч. Българско време. Елементите са изброени в списъка с заявки, публикуван на официалния сайт за състезанието.



Рускинята ще изпълни четворен салхоф, троен аксел, четворен тулуп в комбинация с троен тулуп, троен тулуп, четворен тулуп с комбинация с троен салхоф, троен флип и троен тулуп, плюс троен лутц.

Валиева води след кратката програма с 82,16 точки. Нашата Александра Фейгин е 23-та.

Междувременно говорителят на МОК Марк Адамс съобщи, че Международният олимпийски комитет работи с Руския олимпийски комитет по случая с фигуристката Камила Валиева на различни нива и в постоянен контакт.

"Вчера казах, че работим на различни нива с Руския олимпийски комитет и обсъждаме проблема ежедневно", каза Адамс.

15-годишната Валиева даде положителен допинг тест по време на националното първенство на Русия през декември, но получи разрешение от Спортния арбитражен съд да участва на Игрите в Пекин. Тя помогна на тима да спечели златото в отборната надпревара, но заради скандала церемонията по награждаването беше отложена.

Валиева е лидерка след кратката програма при жените на Игрите, но ако спечели медал резултатите ще се считат за предварителни и също няма да има награждаване.