0

И спанският тенисист Карлос Алкарас, който се класира на полуфинала на турнира в Синсинати, разказа как отворил очите на  германеца Александър Зверев, за да бие руския №3 в света Даниил Медведев. Зверев също е полуфиналист в Синсинати и среща Джокович. 

Към полуфинала Зверев, който изхвърли и нашия Григор Димитров от турнира, той преодоля именно Медведев, явно попил съветите на Алкарас.

„Голф игрището беше на около 30 минути от мястото, където бяхме отседнали и през 30-те минути, в които бяхме заедно, имахме много време за общуване“, разказа Карлос Алкарас пред Tennis Infinity.

„Коментирахме си няколко неща и това беше един от неговите въпроси. Току-що имах много категорична победа над Даниил и Саша ме попита коя е правилната тактика, как го направих. 

И знаете ли, аз съм добър човек ... Мисля, че съм малко наивен в този смисъл, така че му казах как подходих към мача“, заяви Алкарас.

В третия кръг на турнира от серията Мастърс в Синсинати Зверев победи Медведев с 6:4, 5:7, 6:4. На полуфиналите представителят на Германия се изправя срещу Новак Джокович.

Сърбинът, №2 в света, с лекота преодоля на 1/4-финала американеца Тейлър Фриц с 6:0, 6:4 за малко повече от час игра.

Сърбинът, който е двукратен победител в Синсинати, проби сервиса на съперника цели пет пъти. Джокович ще се изправи в срещата за място на финал срещу Александър Зверев, който се наложи 6:2 и 6:3 над Адриан Манарино от Франция.

За разлика от тях Карлос Алкарас видя много голям зор, за да бие австралиеца Макс Пърсел в три сета – 4:6, 6:3 и 6:4.

Испанецът срещна сериозни трудности и трябваше да се напрегне здраво, за да прекърши съпротивата на Пърсел.

На четвъртфиналите Алкарас ще срещне поляка Хуберт Хуркач.