0

О рганизаторите на зимната олимпиада в Пекин 2022 за пореден път смаяха света с иновационни решения и изненади. От оргкомитета разкриха подробности за церемониите по награждаването на медалистите. По традиция официалните събития ще са вечер, а спортистите ще могат да запазят букетите си завинаги, тъй като те ще са от ръчно плетени цветя от кашмир. Във всеки ще има шест вида цветя - роза, китайска роза, момина сълза, хортензия, лаврова клонка и маслина, символизиращи приятелство, упоритост, щастие, единство, победа и мир. Освен това призьорите ще бъдат окичвани и с венци, изплетени от бор, бамбук и слива, символизиращи упоритост и енергична жизненост.

Момичетата и момчетата, които ще носят таблите с медали и букети, пък ще бъдат облечени със специално термобельо, което ще е самозагряващо. Костюмите ще включват още палто, шапка и ръкавици в нюанси на червено и синьо, които са решени в три дизайна, носещи имената: „Щастлив сняг и облак“, "Велик пейзаж" и "Летящ сняг от династията Танг". Те ще са от високоиздръжлива материя, а към тях ще бъдат добавени и специални неплъзгащи се ботуши. Медалите ще се пренасят на специални неплъзгащи се табли.

Пекин ще отбележи 90-ата годишнина от включването на подиум за награждаване в церемониите, като техния ще включва изображения на лед и сняг в небесно синьо, което е основен цвят на игрите. Повърхността му ще е от издръжливи на ниски температури противоплъзгащи подложки, а сърцевината ще е от пчелна пита, за да се увеличи носещата способност на съоръжението.