0

Г ригор Димитров изигра силен мач, но отново преклони глава пред големия си кошмар Александър Зверев на четвъртфиналите в Чънду (Китай). Българинът отстъпи в два сета – 3:6, 6:7(2), а германецът ще търси втори трофей през сезона, след като през юли спечели надпреварата в Хамбург.

Двубоят започна ужасяващо за Григор, който допусна пробив още в първия гейм. Българинът успя да спаси две от възможностите за брейк на съперника, но при третата - нямаше шанс. След това Зверев взе подаването си и бързо дръпна с 2:0 след 10 минути игра. В шестия гейм първата ни ракета пропусна две възможности за пробив, а германецът съхрани преднината си за 4:2. В следващата партия Димитров бе този, който спаси два брейкпойнта, за да остане в сета. Така се стигна до деветия гейм, в който Зверев постигна нов пробив и затвори частта в своя полза след 6:3 и 47 минути игра.

Вторият сет бе по-равностоен. Саша стартира с гейм на 0, а след това Григор спаси точка за брейк за 1:1. В третия гейм българинът пропусна три точки за пробив, а съперникът му отново се измъкна за 2:1 в полза на световния №10. Последваха равностойни геймове, в които и двамата тенисисти взимаха лесно своите подавания. В крайна сметка до края на сета нямаше повече пробиви и се стигна до тайбрек.

В него Григор успяваше да се задържа в дълги разигравания, но германецът показваше невероятна защита и отразяваше всичко възможно. В крайна сметка Зверев взе тайбрека със 7:2, а така и срещата след 6:3, 7:6(2).
На финала Зверев ще спори срещу Роман Сафюлин, който се справи с Лоренцо Музети в два сета – 6:3, 6:4.