0

Б ившият спортен министър Красен Кралев отговори на сегашния шеф Радостин Василев, който снощи се изказа пред “Евроком”. Василев обяви, че „първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър“.

Ето какво отговори Кралев на своята страница във “Фейсбук”:

“Приемам с насмешка лъжите на Радостин Василев по мой адрес, защото поведението му показва несигурност и страх. Няма от какво да се притеснявам, защото като министър съм свършил огромна работа – само и единствено в полза на българския спорт!

Публична тайна е #КОЙ инсталира Радостин Василев на поста спортен министър и каква му е задачата. Повечето министерства в момента са отдадени на аренда на олигарси.

Радостин Василев няма представа за какво говори, нито какво върши – това посредствено момче назначи най-лумпенизирания екип, управлявал ММС някога.

Готвят няколко огромни измами и кражби, които ние внимателно наблюдаваме и ще предотвратим. Събираме доказателства и когато сме готови, ще ги предоставим на публичното внимание. Ние не говорим празни приказки – както прави Руди Гела.

Радостин Василев и колегите му министри лъжат от страх, че хората разкриха, че са въздух под налягане и скоро ще им кажат: “Вратата е там!“ 

Лъжат от страх, че няма да им стигне времето да откраднат това, което им се иска, нито ще успеят да изпълнят задачите, които господарите им са поставили.

Редица спортни федерации са подложени на системен тормоз от страна на Руди Гела, който се прави на голям мъж, като им спира финансирането. Спортът е в шок от това, което му се случва! 

Постоянно се получават оплаквания от липса на адекватно финансиране на българския спорт, липса на прозрачност за сумите за финансиране на федерациите, както и на обективни критерии по които се отпускат парите.

Радостин Василев обяви война на целия спорт. Неговата задача е да обслужва федерациите и клубовете, а не да ги преследва и тероризира. 

Думата „министър“ етимологически произлиза от латински и означава служител (в смисъл на обслужител), съответно първи служител на държавата. Това на него не му е известно! Той се смята за собственик на парите на федерациите.

Политици и спортисти ми се обаждат и се смеят на поръчковите текстове на Радостин Василев, в които самият той се описва като достоен за премиер или поне за вътрешен министър. 

Звъни по редакциите да публикуват нарцистичните му мисли в замяна на финансиране от Спортния тотализатор. 

Вие си отговорете в чий болен мозък се въртят подобни маниакални мисли и какво може да направи, за да постигне целта си. Но е обречен на провал!”

Радостин Василев заплаши със затвор бивш министър и обяви, че ще вземе лиценза на БФС, ако има основание