0

К ристин Кръстева от Юнак (Хасково) и Красимир Петков (Гераниум) спечелиха второто издание на международния турнир по спортна гимнастика по двойки, носещ името на първия българин с медал от олимпийски игри в този спорт Велик Капсъзов. Надпреварата се организира от клуб ЦСКА и със съдействието на Българската федерация по гимнастика.

16 двойки от девет клуба от България, Сърбия и Гърция участваха в турнира, който се проведе в зала "Раковски" и който премина в присъствието на президента на БФ Гимнастика Красимир Дунев и генералния секретар Йордан Йовчев.

На второ място са Венелин Христов (Ели-ГАШ) и Калина Тенева (Левски-Спартак), а бронзовите отличия взеха Борислав Жеков и Мишел Арабаджиева (ИКГ Черноморски юнак, Варна).

Според регламента в първия кръг играят всички, във втория само най-добрите осем двойки, а в третия - най-добрите четири, които определят крайното класиране.

Ръководството на Българската федерация по гимнастика и клуб ЦСКА връчиха почетни плакети на Милко Такушев, старши треньор на националния отбор и председател на "червения" клуб, и на Даниел Капсъзов, син на Велик Капсъзов, за подпомагане на развитието на спортната гимнастика и по повод рождените им дни.

Поздравление получиха международният съдия Здравко Куртев и Калояна Крумова, председател на клуб Етър Стил (Велико Търново), които пък днес имат рожден ден.