0

М икаела Шифрин изглежда се е разминала с тежка контузия на лявото коляно след днешното си падане в спускането за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кортина д'Ампецо (Италия).

Американката не прецени правилно минаването си през един от скоковете в горната част на пистата „Олимпия дела Тофане“, което е изхвърли извън очертанията на трасето. В опита си да се върне в състезателната линия Шифрин загуби контрол върху ските си и падна, след което се удари в предпазните заграждения, при това с доста висока скорост.

След падането си водачката в генералното класиране за Световната купа остана да лежи неподвижна до пистата. След идването на медиците обаче тя се изправи и излезе зад предпазните заграждения, но без да натоварва левия си крак.

Това породи сериозни съмнения, че Шифрин е получила доста тежка контузия в лявото коляно, която дори можеше да застраши участието ѝ до края на сезона. За щастие на всички фенове на американката първоначалният преглед в клиниката в Кортина не е показал да има разкъсване на кръстните връзки.

„Микаела беше откарана с линейка до клиниката в Кортина и лявото ѝ коляно бе подложено на прегледи. Първоначалните резултати показват, че кръстните връзки са здрави. Очакват се още новини“, написаха от американския тим по ски и сноуборд в своя профил в Х.

Въпреки отпадането си днес Шифрин продължава да води в генералното класиране за Световната купа, при това с комфротен аванс от 340 точки пред Лара Гут-Бехрами. Швейцарката завърши втора в днешното спускане, което беше спечелено от представителката на Австрия Щефани Фениер.