0

А нди Мъри смята, че Григор Димитров има предимство преди мача между двамата във втория кръг на US Open. Причина за това е треньорският щаб на българската звезда, където от известно време присъстват двама от бившите треньори на британския ветеран - Джейми Делгадо и Дани Валверду, които години наред работеха именно с Мъри. 

"Играл съм доста мачове срещу бивши треньори, но мисля, че съм губил само веднъж. Вероятно би трябвало да е голямо предимство за него да има двама души, които са работили с мен през годините. Ще разберем в четвъртък", добави още Мъри, който е трикратен шампион от Големия шлем.

Срещата във втория кръг в Ню Йорк ще бъде №12 за двамата в Тура на АТР. Предимството в тези двубои е изцяло на страната на британеца, спечелил 8 от общо 11-те им двубоя.

Гришо и Мъри не са се изправяли един срещу друг от цели седем години. За последно те играха в Пекин през 2016 година, като тогава Мъри спечели в два сета. Последната победа на Григор е от по-рано същата година, когато той ликува на "Мастърс" турнира в Маями в три сета.

Те имат и един сблъсък на US Open, който също датира от 2016-а - тогава в осминафиналите Мъри печели с 6:1, 6:2, 6:2.