0

Р афаел Надал плака заедно с Роджър Федерер след края на последния мач на Маестрото. Двамата големи съперници през годините този път бяха рамо до рамо на „Лейвър Къп“, но загубиха от Джак Сок и Франсис Тиафо. 

След края на мача Федерер се разплака, а Надал също трудно контролираше емоциите си, а снимките и клиповете как двамата стоят един до друг обиколиха социалните мрежи. Надал заяви, че вечерта е била трудна и за него. 

„За мен беше огромна чест да бъда част от този невероятен момент за историята на нашия спорт. Споделихме много неща с него през годините. Когато Роджър си тръгва, важна част от моя живот си тръгва заедно с него заради всички важни моменти, в които той е бил до мен или срещу мен. Беше емоционално да видя семейството му, всички тези хора по трибуните. Трудно ми е да опиша емоциите, но да, невероятен момент”, каза Надал.

Двамата с Федерер имат общо 40 мача помежду си, като Рафа води с 24:16 в общите сблъсъци, както и с 14:10, когато двубоите са били финали. Въпреки съперничеството, двамата са приятели извън корта, а Федерер искаше да играе именно с Надал в последния си мач. 

„Мисля, че с всяка изминала година отношенията между нас стават все по-добри и по-добри. Мисля, че разбираме, че имаме много общо. Нашият подход към живота е много близък. На корта имаме напълно противоположни стилове, а това вероятно правеше мачовете и нашето съперничество едно от най-големите и интересни в историята. Много съм горд, че съм част от неговата кариера по някакъв начин. Но съм още по-щастлив, че завършваме като приятели след всичко, което сме преживели като съперници“, каза Надал.