0

Б ронзовият медалист от световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 г. в Пловдив Емил Нейков коментира представянето си във финала на скиф. Българинът съжали за по-слабия си старт, но в крайна сметка изрази радостта си, че за трета поредна година е сред медалистите в шампионата на планетата.

“Доволен съм. Не съм доволен единствено, че не успяха да се възстановя пълноценно и загубих първите метри на дистанцията. За съжаление, този път не ми стигна времето да изпреваря останалите. Усещах известни затруднения в първите метри, а това се отрази и на последните. Второто 1000 ми е по-силно от първото. Съжалявам, че не успях да отговоря на темпото в началото, но съм доволен че за трета поредна година се преборих да съм в медалите”, заяви Нейков пред БНТ.

Състезателят на Академик (Сф), който на 1 август ще навърши 22 години, говори и за бъдещето си при мъжете. Той разкри, че ще преследва квота за Олимпийските игри в Париж с доскорошния състезател в леката категория Лазар Пенев.

Лазар Пенев ще е партньор на Нейков в дисциплината двойка скул.

 Лазар Пенев ще е партньор на Нейков в дисциплината двойка скул.
БФГ

„Със сигурност при мъжете ще ми трябва по-упорита работа. Категорично вече трябва да се поработи върху първата част от дистанцията и в следващо време ще обърна голямо внимание на моята техника и на първите метри от дистанцията. На този етап не се усещам толкова готов за големите очаквания. Първо трябва да завърши сезона, да си направим съответните изводи и да се реши какво ще правим оттук за в бъдеще. Предстои ни с Лазар Пенев да се пробваме в нова дисциплина в търсене на квота за олимпийски игри, но тепърва ще се разбира какво ще бъде бъдещето“, добави 3-кратният медалист от световните първенства до 23 г.