0

Г ригор Димитров продължава впечатляващото си представяне на "Уимбълдън". Българинът победи убедително №10 в света Франсис Тиафо с 6:2, 6:3, 6:2, като записа трета поредна победа в тазгодишното издание на турнира без да загуби сет.

Срещата беше прекъсната вчера заради дъжд при резултат 2:0 сета в полза на Димитров. Подновяването на играта днес започна при 2:1 гейма в третия сет в полза на Тиафо.

Безкомпромисната игра на Григор тотално изнерви съперника му, който си позволи да псува на корта и дори в яда си изпрати една топка към трибуните, за което получи предупреждение от съдията на стола.

Димитров постигна 33 печеливши удара срещу 14 за американеца, който допусна и 22 непредизвикани грешки.

Така топ ракетата ни се класира за трети път в кариерата си на осминафиналите на “Уимбълдън”, където ще срещне Холгер Руне, който по крайно драматичен начин вчера осъществи обрат срещу Алехандро Давидович Фокина в дълъг тайбрек на петия сет за крайното 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6(8).

В интервю на корта Григор сподели, че се надява успешната му седмица да продължи и утре, като не пропусна да похвали и днешния и утрешния си съперник:

"Франсис Тиафо е опасен тенисист. Трябваше да бъда максимално концентриран, като следвах моята игра. Това е една невероятна седмица. Наслаждавам се на всеки един ден тук. Удоволствие е да играя в неделя. Има много позитивни неща, които мога да извлека. Опитвам се да вървя напред, стъпка по стъпка. Няма някаква конкретна цел, която да съм си поставил. Ще бъда концентриран върху това, което става в моето поле. Трябва да подходя като към всеки друг двубой. Холгер Руне е млад и талантлив тенисист, но и аз съм същият", заяви Димитров пред Евроспорт след третата си победа срещу Тиафо в общо четири двубоя.    

До момента Григор Димитров не е играл срещу 20-годишния Холгер Руне.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX