0

Въпреки всички мерки срещу разпространението на коронавируса в Пекин, олимпийските титли все пак трябва да бъдат отпразнувани. В швейцарския тим са си спретнали голямо парти, а за това разкри една от шампионките на страната Мишел Гизин, която взе златото в комбинацията в алпийските ски, а освен това спечели и бронз в Супер Г.

Пред „Блик“ 28-годишната скиорка каза, че купонът е бил за златото на нейния колега в алпийския отбор Марко Одермат, който стана шампион в гигантския слалом. Самата Гизин всъщност не е била поканена първоначално, но се е събудила посред нощ.

„Той започна голямо парти. За съжаление, моята стая е точно до тази на момчетата. Събудих се, опитах се да заспя отново, но така и не успях в продължение на 45 минути. Така че реших, че ще отида при тях и ще го поздравя, не го бях виждала лично, за да го направя. Така или иначе вече бях будна“, каза Гизин.

Одермат вече бил сериозно почерпен, когато тя отишла в стаята му.

„Той още носеше състезателния си екип, а златният медал беше на врата му. Започнахме да обсъждаме спускането в 1 ч. през нощта. Той беше пиян, аз бях уморена – беше наистина забавно.“

В крайна сметка Одермат все пак си е легнал, а Гизин се е върнала в стаята си и заспала на спокойствие.

След титлата си в комбинацията, швейцарката разкри тайната за успеха: вино преди състезанието. Мотото на тима е: „Пий вино, карай бързо“ и явно дава резултат, защото Швейцария взе общо пет титли в алпийските ски – Беат Фойц в спускането и Марко Одермат в гигантския слалом при мъжете, както Корин Сутер в спускането, Лара Гут в Супер Г и Гизин в комбинацията при жените. Освен петте титли, швейцарският тим взе едно сребро и 3 бронзови медала.