0

Четири олимпийски шампионки на САЩ заплашиха със съд холивудската звезда – Дуейн Джонсън-Скалата. Причината е спор за лого. Оказа се, че новото лого на лигата по американски футбол на Джонсън – XFL, прилича много на това на медийната компания TogethXR. Собственички на въпросната компания са четири олимпийски шампионки - звездата в женския футбол Алекс Морган, баскетболистката Сю Бърд, сноубордистката Клоуи Ким и плувкинята Симон Мануел. 

В Туитър друга спортистка – бившата футболистка Меган Рапино, която е съпруга на Бърд, обяви, че компанията вече е поискала съдебна заповед за блокиране на новото лого на XFL.

„Това е странно. Единственото нещо, което Скалата и XFL ще готвят е отговор на нашата молба за блокиране, както и цялостна нова марка“, написа Рапино.

 

 

Бърд публикува снимки и написа: „Не ви ли е познато това лого“.

Морган също се включи: „Имитацията е най-висшата форма на уважение предполагам?“

 

 

Джонсън купи лигата XFL през 2020 от собственика на световната федерация по кеч (WWE) Винс Макмеън, с когото работеше години наред като кечист. Откакто взе лигата, Скалата подписа партньорство с НФЛ, за да „развиват американския футбол“.