0

Б ългария ще има представители в още три финала на Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна.

При много силна конкуренция в борбата за отличията в събота и неделя ще влязат Йордан Александров, Теодор Трифонов и Валентина Георгиева.

В квалификацията на успоредка Александров изигра стабилно съчетанието си, но допусна грешка при приземяването. Той беше оценен с 13.650 точки и зае пето място в квалификациите на уреда.

В пресявките на прескок Теодор Трифонов изпълни заложените прескоци. Оценката му беше намалена заради крачката, която направи при приземяването и с 13.700 точки си осигури осмото място, което му гарантира участие в борбата за медалите. За възпитаника на школата по спортна гимнастика в Търговище това е втори финал на това състезание след този на земя от вчера.

Валентина Георгиева също ще играе на втори финал, като тя изпълни програмата си максимум. Състезателката на Филип Янев намери място сред финалистките на земя с осма оценка от 12.550 точки.

Така равносметката за България до момента е пет финала - три при мъжете и два при жените.

Състезанието утре продължава с финалите на кон с гривни, земя и халки при мъжете и на смесена успоредка и прескок при жените.