0

Н ай-добрият български скиор алпиец Алберт Попов направи отлично каране в първия манш на нощния слалом, валиден за Световната купа по ски алпийски дисциплини, в Мадона ди Кампильо (Италия) и заема четвъртата позиция преди второто спускане, което е от 21:45 тази вечер.

Аби се справи отлично с трасето, което беше наредено от треньора на Швеция Кале Еноксон и изостана с едва 0,42 секунди от първото място в края на спускането си. Българинът бе най-бърз в два от четирите сектора (първи и трети) и дори беше начело след третата междинна контрола.

Той обаче загуби цели 0,48 сек. от олимпийския шампион от Пекин 2022 Клеман Ноел (Франция), който оглави класирането, в последния сектор и зае четвъртото място, с време от 48,38 секунди. Това означава, че Попов ще бъде 27-ми по трасето във втория манш по-късно тази вечер.

Между Ноел и Попов финишираха още Тимон Хауган (Норвегия) и Лоак Меяр (Швейцария). Лидерът в класирането в дисциплината слалом Мануел Фелер (Австрия) остана девети с 48,64 секунди.

"Усещането е за бързо каране. Целта ми във втория манш е да бъда по-прецизен и по-бърз. Тази писта е една от любимите ми. Много е изправена, но е кратка, което е добре за мен", каза Попов в ефира на Евроспорт.