0

М ъжкият национален отбор по волейбол отново загуби! Нашите паднаха в предпоследния си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите. След като по-рано Полша победи Канада с 3:0, „тимът ни все пак си гарантираха оцеляването си в надпреварата и догодина. Мачът срещу Сърбия в зала "Конвеншън Сентър" в Анахайм, САЩ бе без особено значение за нашите. Тимът на Пламен Константинов загуби от западните ни съседи с 0:3 гейма (19:25, 22:25, 22:25).

В първата част „лъвовете“ бяха надиграни на всички показатели. Вторият и третият гейм предложиха повече интрига. Във финалните ключови точки обаче сърбите бяха максимално концентрирани и се поздравиха с крайния успех. Във втората и третата дадохме по-сериозен отпор, но сърбите си ни биха без напрежение.

След победата Сърбия е 8-и с 16 точки и все още има шанс да се класира за елиминациите. За България загубата е под №9. Тимът ни е на 13-ата позиция с 8 точки. За България остава още един последен мач. Той е срещу домакина САЩ в 06:30 часа българско време в понеделник.

Аспарух Аспарухов продължи със силното си представяне на американска земя и бе най-резултатен с 12 точки. Алекс Грозданов добави 9 точки, а по 8 имаха Николай Колев и Денис Карягин. За Сърбия Дражен Лубурич реализира 15.