0

О т началото на годината Григор Димитров вече има 20 победи и 1,1 милион долара от награден фонд в турнирите на АТP, пише "Есеншълиспорт". След епичната победа над Александър Зверев българинът се завърна и в топ 10 на ранглистата и е втори сред тези, които са навършили 30 години след Новак Джокович.

В спечелената сума са включени и 585 000 долара от турнира в Маями, където в неделя вечерта Григор ще се изправи във финала срещу Яник Синер.

Всичко това се дължи и на Джейми Делгадо, бившият треньор на Анди Мъри.

Димитров и Делгадо са се сработили идеално, твърди самият тенисист.

 Димитров и Делгадо са се сработили идеално, твърди самият тенисист.
Gettyimages.com

След феноменалната победа над Александър Зверев Димитров коментира и неговия принос. Преди година и половина Делгадо влезе в екипа му. Тогава търсил човек, с който да се разбира. И двамата си паснали веднага, пише изданието.

"Той е един от най-големите работохолици в тениса. Очаква само най-доброто всеки ден. Но е и достатъчно добричък с мен, когато не съм на ниво. Аз понякога претренирам. Той успя да ме балансира. Когато съм на ниво, ме държи здраво стъпил на земята, скромен и нащрек за това, което става около мен", категоричен е Григор.

В Маями Григор записва и първия си турнир от 2017-а година насам, в който побеждава няколко играчи от Топ 5 и записва три поредни победи над представители от Топ 10.

В битката за трофея в Маями той ще срещне световния номер 3 Яник Синер, който е единственият играч, достигнал три финала през 2024-а година и единственият с повече победи от Димитров тази година (21 срещу 20). Италианецът спечели два от трите си предишни мача срещу българина.

Това ще бъде трети финал в Мастърс турнирите за Димитров. Той спечели титлата в Синсинати през 2017-а година и загуби от Новак Джокович в Париж миналата година.

Вижте кого прегърна Григор след победата си над Зверев в Маями (ВИДЕО)

Ако Григор извърви пътя в Маями докрай и вдигне трофея над главата си утре вечер, то от понеделник той ще бъде №7 в световната ранглиста. При такъв сценарий пред него ще бъдат само Новак Джокович, Карлос Алкарас, Яник Синер, Даниил Медведев, Александър Зверев и Андрей Рубльов.