0

О тборът на Алфа Таури е взел решение да не разчита повече на Ник де Врийс, съобщи нидерландският журналист Ерик Харен.

В тима са крайно разочаровани от представянето на 28-годишния Де Врийс в първия му сезон като титуляр във Формула 1. В десет старта той няма нито едно класиране по-напред от 12-о място, като в последните три състезания завърши 18-и, 17-и и отново 17-и.

Според Харен е почти сигурно, че Де Врийс няма да оцелее до следващото Гран при, което е в Унгария на 23 юли. На 30 юли е състезанието в Белгия, а след триседмичната лятна пауза предстои и Гран при на Нидерландия, което се явява домашно състезание за Де Врийс. И трите старта обаче ще преминат без нидерландеца, пише Харен.

Според него мястото на Де Врийс в Алфа Таури ще бъде заето от опитния австралиец Даниел Рикардо. От началото на сезона той се изявява като тестови пилот, а в кариерата си има 232 старта с осем победи и 32 подиума. 

Слуховете за завръщането на 34-годишния австралиец се подсилват и от факта, че той направи много силни тестови обиколки на пистата "Силвърстоун" в началото на тази седмица. 

В кариерата си във Формула 1 Рикардо е карал за отборите на Испания Рейсинг Тийм, Торо Росо, Ред Бул, Рено и МакЛарън, пише БТА.