0

Пламена Миткова бе щастлива след спечелването на световната титла в скока на дължина на шампионата до 20 г. в Кали (Кол). Тя заяви, че е можела да постигне и по-добър резултат. 

„Много се радвам от успеха, който постигнах. Подготвях се цяла година за световното и го очаквах, състезанието беше прекрасно, обстановката беше прекрасна, всичко се разви както трябваше. Можеше и повече, но аз съм доволна. Искам да благодаря на треньора ми Ивайло Русенов и на всички хора, които ме подкрепят, както и на Българската федерация по лека атлетика за подкрепата“, заяви атлетката.

Доволен бе и Божидар Саръбоюков, който взе сребърен медал в скока на височина малко часове преди рождения си ден. 18-годишният атлет завърши втори в състезание, което бе прекъснато за час заради дъжд.

„Състезанието беше добре в началото, времето беше добре, скоковете се получаваха, всичко се получаваше от първия опит. Заради прекъсването от дъжд обаче повечето състезатели изстинахме и опитите не се получаваха толкова добре. Но съм доволен от медала, очаквах го, бях дошъл с втори резултат. Благодарен съм на семейството ми, на федерацията, на приятелите и на треньора ми Димитър Карамфилов, който беше в най-трудните моменти с мен. Надявам се догодина да покажа по-силни резултати и да спечеля медал от европейското“, каза Саръбоюков.