0

У низителен договор е предложен на Антъни Иванов, плувец от националния ни отбор, от плувната федерация, оглавявана от Георги Аврамчев. Това заяви пред БНТ агентът на спортиста Георги Градев по повод пресконференцията на плувната ни централа, която, по думите на Градев, била „отваряне на фронт срещу Антън“.

"Тази поява в публичното пространство е знак за отваряне на фронт срещу Антъни. Каква е причината да се изнасят подобни публични данни пред медиите и то когато тече конфиденциален процес в съда в Лозана (CAS)? 

Защо говорят само срещу Антъни? Защо не говореха за някой друг? Днешната пресконференция определено беше отваряне на фронт срещу Антъни, който обаче ние няма да приемем, тъй като не ни влиза в интересите“, заяви Градев.

„На Антъни му беше предложен един унизителен договор, а впоследствие от федерацията отказаха да преговарят с нас и ни дадоха ултиматум - или подписваш договора или не. Ние, разбира се, отказахме и днес те излизат и обявяват: "Ние няма да предложим договор на Антъни Иванов, докато не излезе решението на КАС". Какво значи това? Вие вече сте му предложили, но той го е отхвърлил. Няма никаква логика в това", сподели Градев.

"Процесът срещу Антъни Иванов в Лозана се дължи на липсата на елементарна административна култура от федерацията. Ако тази пресконференция не е била, за да говорим за процеса срещу Антъни в Лозана, то каква е идеята? 

Да говорим за едни преговори, които са провалили и то не по наша вина. От федерацията ни извиха ръцете. Искам да попитам отново защо изнасяме тази информация пред медиите, а в същото време не показваме и предложения договор на Антъни, който беше безумен", допълни той.

Адвокатът на Антъни Иванов разкри и кои са били двете основни причини неговият клиент да откаже предложеното му от федерацията споразумение, причина за скандала между двете страни.

"На първо място договорът забранява на Антъни да сменя клубната си принадлежност за срока на споразумението и още шест месеца след това. Това е недопустимо вмешателство. От федерацията не могат да казват за кой клуб да плува Антъни, това си е негов проблем. Антъни не е подчинен на тази федерация. Сумата, която той получава, е за подготовка. Това не е заплата, с която да си купуваш хляб или да си плащаш тока", заяви Георги Градев.

"На второ място от федерацията направиха опит да му затворят устата. В договора имаше поне пет клаузи, които забраняват на Антъни да критикува федерацията. Това беше направено нарочно, защото преди две години единствено той защити нашите плувци, когато гръмна допинг скандала. 

От федерацията тогава си замълчаха и никой не си подаде оставката. Оттогава Антъни е "черната овца", добави адвокатът.

"Успехите в плуването идват като тези във волейбола - въпреки федерацията. Българските плувци се готвят предимно индивидуално. 

Антъни през по-голямата част от времето е във Вирджиния и не виждам това какво общо има с федерацията. 

Начинът, по който оттам общуват с него е просто безобразен. Не можете да си представите какви неща ще изкарате, когато му дойде времето. 

Засега важното е, че възстановихме правата на Антъни и той може отново да се състезава, но сме едва в средата на процеса", сподели защитникът на Антъни Иванов.

Разкриха какви пари е получавал Антъни Иванов