0

Т очно месец след като получи разтежение на дясното бедро по време на 1/8-финала си с Даниил Медведев на „Уимбълдън”, най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна на корта официално.

Първата ни ракета, който ще играе демонстративен мач с рекордьора по титли от Големия шлем и прясно коронован олимпийски шампион Новак Джокович за Деня на София 17 септември, се появи на турнира на твърдо от сериите „Мастърс” в Монреал (Кан)  в тандем с брата на току-що прекратилия кариерата си Анди Мъри – Джейми. Двамата загубиха от британеца Нийл Скупски и австралиеца Майкъл Винъс с 5:7, 5:7 на старта на надпреварата.

Гришо и Джейми Мъри започнаха силно, като направиха ранен пробив и поведоха с 3:0 в първата част. В седмия гейм обаче съперниците им върнаха пробива, изравниха, а след това още веднъж взеха подаването на двойката за 6:5, след което приключиха частта на собствен сервис.

Вторият сет е разви различно, като нашият и Мъри изоставаха в резултата при 1:3 още в началото. Този път обаче двамата върнаха пробива и изравниха - 4:4. Така отново решаващ се оказа 11-ият гейм, в който Скупски и Винъс направиха пробив, а след това спечелиха сервиса си за ново 7:5.

На сингъл Гришо пропусна първия кръг като поставен под №7 в схемата в Монреал и в следващата фаза ще играе срещу победителя от двубоя между квалификантите Ринки Хиджайката от Австралия и японеца Таро Даниел, чийто мач е днес.