0

Н осителят на Купата и Суперкупата на България Рилски спортист направи още една крачка към финала в баскетболното първенство през настоящия сезон.

Момчетата на старши треньора Людмил Хаджисотиров постигнаха втора поредна победа над Спартак Плевен, след като надвиха плевенчани с 89:75 в мач №2 от полуфиналната серия между двата тима. По този начин Рилецо излиза напред в серията с 2-0 успеха и се отправя с високо вдигната глава към Плевен, където в сряда ще се проведе третия двубой от битката, който може и да се окаже последен.

За разлика от първата среща, този път Рилецо трябваше да се потруди доста повече за победата над Спартак. Двата отбора направиха доста равностоен двубой в “Арена Самоков”, като домакините успяха да отворят двуцифрена преднина едва в началото на последната четвърт. Рилски спортист постави начало на решителната част със серия от 13 безответни точки, 9 от които на Павлин Иванов. Той бе и най-резултатен с 25 точки, 4 борби и 4 асистенции. Брендън Браун вкара още 21 точки, а Барет Бенсън прибави 10 точки от резервната скамейка за победата.

Николай Стоянов завърши с 16 точки за Спартак. Коча Йовович вкара още 12 точки, а с по 10 се разписаха Максим Корниенко и Мартин Маринов.

Вчера втора победа в другия полуфинал постигна и Балкан над Левски.