0

С елекционерът на баскетболния ни отбор Росен Барчовски говори след загубата от Швеция в първия мач от квалификациите за ЕвроБаскет 2025.

"Независимо, че ни надиграха, имахме ситуации преди края. Те направиха няколко пропуска, а ние направихме страхотно елементарна грешка. Това бе важен момент, всяка точка е важна и те го знаят“, започна Барчовски.
„Има и други неща, които са по-важни и са обективни. Те ни превъзхождаха ръстово на всеки пост. Ние имаме две високи момчета, които отговарят на техните габарити, но тях ги нямаше. Ние нямахме едно отиграване отдолу под коша. Защитата ни се пропука, сменяхме най-различни видове. Минаваха ни и пресечки и добавки...бяха по-добрият отбор.

Това за което съжалявам е, че не загубихме с по-малка разлика и не го докарахме дотам в края те да са изплашени и да бъркат. Имаме само десет асистенции, което не е характерно. Те ни пазеха правилно. Най-големият проблем беше, че Павлин беше под въпрос дали ще играе, с инжекции и болки, видяхте в началото. Коди Милър-Макинтайър в началото на втората част получи крамп. Казаха от медицинския щаб, че няма да може, но той все пак дойде и каза, че ще пробва в края".

"Позитив няма. Аз ще ги похваля за борбата, но трябва да коригираме някои неща. Има играчи с малък принос и в защита, и в нападение. Тук се иска характер и сърце".