0

О тборът от НБА Сакраменто Кингс представи българския национал Александър Везенков на специална пресконференция днес. Българинът подписа тригодишен договор с "кралете", като ще получи малко над 20 млн. долара.

На пресконференцията присъстваха родителите на Саша, както е целият отбор на Сакраменто, съобщи bgbasket.com.

"Много съм щастлив. Беше голямо решение за кариерата ми. Щастлив, съм че съм в Сакраменто. Благодарен съм на целия клуб. През цялата минала година те идваха в Европа, показаха ми отдадеността си, колко много ме искат. Не обичам да говоря много, предпочитам да показвам на терена какво мога. Щастлив съм, че сме печеливш отбор. Всички видяхме какво направи Сакраменто през миналата кампания. Тук съм да помогна с моя опит, с каквото има нужда треньорът, за да продължи да побеждава отборът", започна Везенков.

„Когато всичко започна през ноември не очаквах, че почти всички ще дойдат в Гърция. Това ми показа, че ме искат, че ме следят. Това повлия на решението ми, помогна ми. Това беше голямо решение. Показаха ми респект, щастлив съм за това".

"Когато трябваше да взема решението си помислих за позитивите и негативите. Видях, че тук ще ми е светло бъдещето и има възможност на помогна на отбора. По време на разговорите осъзнах, че това е мястото за мен", добави българинът.
"Моето семейство, приятели, приятелката ми, всички ме подкрепят и ми помогнаха да взема това решение. Всички от Сакраменто се опитват да ми помогнат, така че се чувствам като у дома си, въпреки че съм тук от няколко дни. Чувствам се, че имам ново семейство".

"Ще видим как треньорът ще ме вкара в отбор. Ще продължа да работя над играта си и да се подобрявам. Все още не съм тренирал с отбора и играчите, но съм фокусиран върху тренировъчни лагер и първите мачове и искам да покажа, че мога да играя с тези играчи, които съм виждал по телевизията. Вълнувам се".

„В Европа не гледаме много мачове от НБА, но този конкретен отбор - Сакраменто игра много красиво миналата година. Стил, който обичам да гледам".

"Знам, че е тотално различен начинът на игра в НБА и в Европа, но треньорският щаб и играчите ще ми помогнат да свикна с тази игра. Но в крайна сметка е баскетбол - 5 на 5. Атлетизмът тук е повече, но мога да пасна на отбора и да му помогна. Ще работя всеки ден, ще се боря всеки ден и най-важното нещо е отборът", сподели Везенков.