0

Н овак Джокович ще бъде съперникът на Григор Димитров в третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Дуелът между двамата стана факт, след като 9-кратният шампион Джокович спечели срещата си от втория кръг срещу французина Енцо Куако с 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:0 след повече от 3 часа игра.

Бившият водач в световната ранглиста имаше сериозни проблеми във втория сет, в който му се наложи да поиска и медицински таймаут заради проблем в бедрото на левия крак, който го измъчва от 10-ина дни насам. Макар да загуби сета след тайбрек, Джокович успя да се мобилизира и бе категоричен в следващите две части, подпечатвайки си място в третия кръг. 
По-рано днес пък Григор Димитров нямаше никакви проблеми срещу сънародника на Ноле - Ласло Джере, и го победи с 6:3, 6:2, 6:0. 

Двубоят Димитров – Джокович ще бъде в събота, а залогът е място на осминафиналите на Australian Open. До момента българинът и сърбинът са се срещали 10 пъти, като Ноле води с 9-1 победи. Единственият успех на Димитров е от Мастърс 1000 турнира в Мадрид преди 10 години. 

Може би заради това в Сърбия не броят Григор за сериозно препятствие пред Джокович.

„Сензация след сензация, пътят на Джокович е чист“, пишат в материалите си различни издания. Те са вдъхновени от отпадането на Александър Зверев, Тейлър Фриц и Каспер Рууд, които се случиха само в рамките на няколко часа.

Ноле обаче каза добри думи за българина след победата си на корта. 

"Не съм играл с Григор от доста години, не си спомням последния път. Не мисля, че сме се срещали на този корт. Надявам се да се получи интересен мач, той играе страхотен тенис. Познавам го много добре извън корта, ние сме добри приятели, балкански братя. Нека по-добрият спечели", заяви Джокович.