0

Б ългария ще кандидатства за домакинство на световно първенство по вдигане на тежести през 2024 година. Това заяви за insidethegames.biz президентът на федерацията Ариф Маджид. Шампионатът трябва да се проведе след олимпийските игри в Париж.

„След 22 месеца битка, в която страдаха най-вече щангистите, нещата си дойдоха на мястото. Сега ни трябва силно представяне на европейското в Армения, което е олимпийска квалификация. Заварвам голяма бъркотия, но ще вложа всички сили да оправим нещата и да създадем федерация, която работи по друг начин. Искаме да върнем България на картата и да организираме световното първенство догодина. Имам пълната подкрепа на министъра на спорта Весела Лечева“, заяви Маджид.

Проблемите в родните щангите обаче остават сериозни, след като половината национали не се явиха на контролното в Асеновград, организирано от Пламен Аспарухов. Щангистите, които са на лагер в Русе при бившия треньор Иван Иванов, не пътуваха за Асеновград.

„Казаха, че нямат пари да пътуват. Аспарухов им каза, че ще извади от джоба си 700 лв., за да им плати транспорта, но те пак отказаха“, заявиха за „Мач Телеграф“ запознати.

Аспарухов беше заявил, че който не присъства в Асеновград, ще бъде изключен от националния тим и няма да участва на европейското. Сега обаче ще се търси вариант на компромис, за да не страдат щангистите, което е и условието на министър Весела Лечева.


Карлос Насар на иглотерапия заради възпаление

Най-добрият ни щангист Карлос Насар е с възпаление на едната ръка и в момента минава процедури с иглотерапия, разкриха за „Мач Телеграф“ запознати. Според тях това няма да поречи на световния шампион от Ташкент 2021 да се подготви и участва на европейското в Ереван другия месец.