Ш ведката Хана Йоберг спечели спринта на 7,5 км от Световната купа по биатлон пред родна публика в Йостерсунд.
26-годишната Йоберг повали всичките 10 мишени и измина трасето за 19:01,5 минути. За нея това е седми индивидуален успех в кариерата за Световната купа.
Втора се нареди французойката Анаис Шевалие-Буше, която остана на 11,3 секунди също с безгрешна стрелба.
Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия финишира трета с един пропуск на рубежа и пасив от 15,4 секунди.
Победителката от индивидуалната дисциплина на 15 км вчера Маркета Давидова (Чехия) е 15-а на 9,8 секунди с една пропусната мишена.
Носителката на Световната купа за миналия сезон Тирил Екхоф (Норвегия) завърши едва 28-а с три грешки в стрелбата и изоставане от 1:30,7 минута.
От българките отново с най-предно класиране е Милена Тодорова, която завърши 41-ва с две пропуснати мишени и на 1:49,0 минути изоставане от победителката. Това е с близо 30 места по-предно класиране за най-добрата ни състезателка в момента, която вчера тръгна със 70-о място в сезона на дългата дистанция от 15 км.
От другите българки днес Даниела Кадева остана на 61-ва позиция с една наказателна обиколка и пасив от 2:09,4 минути, а дебютантката Лора Христова завърши последна, 113-а с четири грешки и на 5:55,2 минути след победителката.
В генералното класиране след първите два старта за сезона води Маркета Давидова с 86 точки, следвана от Динара Алимбекова (Беларус) с 86 точки, която днес се нареди четвърта. Трета в подреждането е Марте Олсбу Рьойзеланд със 79 точки.
По-късно днес в Йостерсунд предстои спринтът на 10 км за мъже.