0

Ш вейцарецът Марко Одермат спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в италианския зимен център Алта Бадия.
24-годишният Одермат кара страхотно и в двата манша и триумфира с общо време 2:26,07 минути.

Швейцарецът спечели първия манш с 1:11,83 минута, а във втория даде десето време 1:14,24, но спечели с 1,01 секунда пред втория Лука де Алипрандини от Италия.


"Невероятно е! Беше голяма битка във втория манш, исках да го направя след страхотното каране в първия. Успях да постигна целта си, късметлия съм! Трудно е да подобря нещата, невероятно е това, което се случва в момента. Щастлив съм от това от постигнатото в последните дни", каза Одермат, който вчера остана втори.

За швейцареца това е четвърта победа за сезона, осма в кариерата му и пета в тази дисциплина.

31-годишният италианец Лука де Алипрандини зарадва домакините с първи подиум в кариерата, след като се нареди втори.
Трети на 1,09 секунда финишира германецът Александър Шмид, а четвърти на 1,11 секунда остана победителят от вчерашния гигантски слалом в Алта Бадия - Хенрик Кристоферсен (Норвегия).
Носителят на Големия кристален глобус за миналия сезон Алекси Пентюро (Франция) завърши на 18-о място.

БГНЕС

В генералното класирането за Световната купа води Марко Одермат с 633 точки, пред Матиас Майер (Австрия) с 405 и Александър Аамод Килде (Норвегия) с 329 точки.
В подреждането за малкия кристален глобус в дисциплината начело е Одермат с 380 точки, следван от Кристоферсен със 213 точки и Лука де Алипрандини с 207 точки.