0

Ч асове след историческото състезание за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Мадона ди Кампильо (Италия) Алберт Попов и Камен Златков се завърнаха в София. Те ще изкарат със семействата си и приятели Коледните и новогодишните празници, след което отново ще се насочат към пистите.

В италианския ски курорт преди ден двамата български алпийци влязоха в топ 20 на Световната купа, което се случи за първи път от 1983 г. в един старт. Алберт Попов завърши 11-о място в слалома, а Камен Златков бе 19-и.
"Здравейте след едно доста оспорвано състезание. Много се радвам, че и двамата успяхме да покажем едно много силно каране и да запишем тези резултати. Много съм щастлив, че успяхме да го споделим с Алберт и вече официално имаме двама състезатели в първите 30 в Световна купа", каза Златков във видео интервю за фейсбук страницата на БФСки.

БТА

"Смятам, че направихме едно красиво състезание. И двамата дадохме газ, което беше важно за нас. Радвам се, че Камен успя най-накрая да влезе, все беше на ръба, успех да го насоча в някои от трудните моменти, които той направи много добре тактически. Доволни сме с това, което постигнахме. Сега е време малко за почивка и от догодина ги започваме пак", добави Алберт Попов.

За последно двама българи са влизали в топ 20 на Световната купа на комбинацията в Мадона ди Кампильо на 20 декември 1983 година. Тогава Петър Попангелов е 11-и, а Митко Хаджиев - 14-и.
На 28 и 29 декември Попов и Златков ще карат и в България в слаломите за Купа "Юлен" на Банско.