0

Ч етиримата мъже, които посетили дома на загиналия в неделя в катастрофа световен рекордьор в маратона Келви Киптум, били пратени от китайска спортна марка във връзка с неизпълнен договор от кенийския лекоатлет.

За тях алармира бащата на Киптум след като синът му загина в неделя вечерта зад волана на своята Тойота заедно с треньора си. Мъжете не се представили.

Кой пръв ще слезе под заветните 2 часа? Киптум би на маратона в Чикаго със световен рекорд

Кенийските медии съобщават, че посетителите са бизнесмени от китайската спортна марка Qiaodan, с която Киптум имал подписан договор за над 100 000 долара след победата си на маратона във Валенсия през 2022 г.

Въпросните се появили в дома му не за да искат да върне парите, което той бил готов да стори, а да го убедят да изпълни задължението си по контракта.

Киптум трябвало да тича с маратонки на Qiaodan на Лондонския маратон миналата година, но той предпочете американската Nike.

Четиримата неканени гости, които сами се явили пред полицията, за да дадат показания след изявлението на бащата на маратонеца, се надявали да сключат нова сделка с Келвин Киптун. Те нямали намерение да подават съдебна жалба или да го притискат да връща парите.

Пратениците на марката предложили на Киптум да тича с техните маратонки в Ротердам през април.

Въпреки че формално въпросните бизнесмени не са задържани, те трябва да докладват за своето придвижване на местните власти, докато приключи разследването на фаталната катастрофа на лекоатлета.

ЛЕКАТА АТЛЕТИКА В ТРАУР: На 24 г. загина световният рекордьор в маратона Келвин Киптум