0

М одерни тъчскрийн LCD екрани ще предоставят полезна информация за осъществените и предстоящи спортни активности от фондация "София - европейска столица на спорта". На шест оживени пешеходни  пространства, гражданите и гостите на града ще могат да получават обществена информация и полезни данни. 

От монтираните шест табла, 3 вече са включени – пред метростанциите "Национален стадион", "Джеймс Баучер" и "Г.М.Димитров". Другите три ще заработят скоро пред метростанции "Европейски съюз", "Витоша" (до мол "Парадайз") и на кръстовището до УНСС в Студентски град. 

След период на проби за софтуера се планира системата да заработи в пълен капацитет до края на септември.

Инициативата се осъществява по решение на Столичния общински съвет, а разполагането на таблата на шестте локации е след проведен конкурс и одобрена от главния архитект на Столична община схема за поставянето им.

Проектът бе официално представен днес и нагледно демонстриран с екрана пред входа на Метростанция "Национален стадион Васил Левски". Татяна Георгиева – председател на Комисията за децата младежта и спорта към Столична община, лично направи презентация каква информация може да се предоставя на минаващите при поискване.

Заместник-председателят на Фондация "София – европейска столица на спорта" Анатоли Илиев разкри, че в близко бъдеще се планира и мобилен вариант на услугата, който да се позиционира на всички големи спортни събития в столицата.

Целта на услугата е хората да получават по-бърза и детайлна информация за отделните събития, обекти, клубове и възможности за спорт. Таблата ще популяризират дейностите на Фондация "София – европейска столица на спорта" и на Столична община в областта на спорта. 

Модерните тъчскрийн LCD екрани ще могат да предоставят на желаещите и информации при поискване.