0

Н ационалният отбор на България по волейбол за жени допусна тежко поражение с 0:3 (16:25, 17:25, 13:25) гейма от Италия в третия си мач от група "В" на европейското първенство в Италия, Естония, Белгия и Германия.

В Монца българките бяха напълно надиграни от защитаващия титлата си тим на домакините и в нито един от трите гейма превъзходството на Италия не бе поставено под съмнение. 

Единствено в началото на третия гейм България успя да поведе с 6:4 точки, но дотук. 

„Италия е много далече от нас, съвсем друго ниво", коментира пред сайта на федерацията Лоренцо Мичели, треньорът на България. "В първия гейм видях отборът ни да направи позитивни неща. Имаше решения в атаката, с които се опитахме да се противопоставим. Те са част от бъдещето на нашата игра. Така искам да се представяме постоянно.

Във втория и третия гейм нямахме никакви шансове срещу Италия. И не само заради наши грешки. Съперникът е много по-силен физически и технически от нас.

Нашата програма и план са съвсем различни от Италия. Те играха с най-доброто срещу нас и заслужено ни победиха. За нас това бе първи мач след тежка седмица на тренировки, която завърши с две победи, които на всяка цена трябваше да спечелим.

Горд съм от момичетата и от това, което направиха досега на европейското. Не искам да давам много глас на днешния резултат. Не е реално да мислим, че можем да се сравняваме с Италия на този етап.

До края на груповата фаза трябва да победим поне в още един двубой и да се класираме на осминафинал. Искам да играем добре и знам, че тогава всичко ще се нареди.

Мачове като този с Италия са голям опит за нашите момичета. Те се учат и виждат какво трябва да правят. Искам да се борят и те го правят.

Когато говорим за Италия, Турция, Полша и Сърбия, знаем, че те са много пред нас. Ако играе така, „скуадра адзура" е фаворит за титлата."

В класирането в групата Италия е убедителен лидер с 9 точки и геймова разлика 9:0. 

България е на второ място с 6 точки, пред Босна Херцеговина и Румъния с по 4 точки, Швейцария с 3 и Хърватия с 1.

България заминава за Торино, където са последните два мача от групата. 

Първо националките ще играят срещу Румъния във вторник, а на другия ден - срещу Швейцария. 

Ако спечелим срещите, ще сме със сигурност втори в групата и можем да очакваме по-удобен жребий за осминафинал.