0

С ветовната номер 1 Ашли Барти отнесе американката Джесика Пегула с 6:2, 6:0 и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на своята страна в Мелбърн.
Така Барти продължава да няма загубен сет пред родна публика, като е допуснала само един пробив в досегашните си пет мача в надпреварата. Днес Барти доминираше тотално и спечели девет поредни гейма, за да стигне до нова чиста победа след час и три минути игра.

Барти завърши със 17 печеливши удара срещу 22 непредизвикани грешки и отрази единствената възможност за пробив, която се откри пред съперничката ѝ.

Както е известно, Джесика Пегула е милиардерска дъщеря. Родителите й Тери и Ким Пегула имат състояние от 4,9 милиарда долара. Баща й е собственик на отбора по американски футбол от НФЛ Бъфало Билс, на Бъфало Сейбърс от НХЛ и още няколко местни тима. Самата тенисистка  управлява с една от сестрите си ресторант за здравословно хранене в Бъфало, има и своя линия козметика.

За място във финала Барти ще има за съперничка друга американка - Мадисън Кийс, която по-рано днес победи Барбора Крейчикова с категоричното 6:3 6:2.