0

С ъпругата на Новак Джокович – Йелена, направи първи коментар на случилото се с Ноле в Мелбърн. Сръбският тенисист бе задържан в Мелбърн, след като не успя да предостави необходимите документи за влизане в страната, за да участва в Откритото първенство по тенис на Австралия. Случилото се с Джокович предизвика сериозна вълна от недоволство за работата на австралийските власти и отношението към сръбския тенисист. В понеделник сутрин ще стане ясно дали сърбинът ще бъде депортиран от страната или в крайна сметка ще бъде допуснат до участие в турнира. 

Ето какво написа Йелена Джокович по темата: „Днес за нас е Коледа! Желая на всички да бъдат здрави, щастливи, в безопасност и заедно със семействата си. Бихме искали всички да бъдем заедно в момента, но ме утешава фактът, че поне сме здрави. Ще израснем от този опит. Благодаря Ви мили хора по целия свят, че изпращате любов на моя съпруг. Поемам дълбоко дъх, за да се успокоя и да намеря разбиране в този момент за всичко, което се случва. Единственият закон, който всички ние трябва да спазваме при пресичането на всяка граница е любовта и уважението към всеки човек. Любовта и прошката никога не са грешка, а мощна сила. Желая Ви всичко добро!”

Междувременно членове на семейството на Новак Джокович и негови почитатели излязоха на улиците в Белград. Така те изразиха подкрепата си към световния №1 в тениса, когото граничните власти в Австралия не допуснаха в страната.

Баща му Сърджан вчера обеща, че ще изкара хората на улицата, ако не позволят на Новак да играе на Откритото първенство на Австралия. Също вчера Сърджан Джокович сравни сина си с Иисус Христос пред изданието The Age. „Иисус са го приковали на кръста и са издевателствали над него. Точно така искат да разпнат и Новак, да го поставят на колене и да се отнесат с него несправедливо“, заяви той. "Държат го като затворник, условията са ужасни. В хотела, ако това може да се нарече хотел, има хлебарки, храната е ужасна". Това заяви майката на Новак Джокович Дияна относно центърът за настаняване на бежанци в Мелбърн, където световният номер 1 в тениса бе настанен, след като му бе отказано да влезе в Австралия. Джокович ще трябва да изчака във въпросния център до понеделник, когато съдът ще разгледа неговата жалба срещу отказаната му виза и ще бъде взето крайно решени дали той ще може да участва в Откритото първенство на Австралия. "Говорих с него преди няколко часа, той е добре, разговаряхме за няколко минути. Опитваше се да заспи, но не можеше. Можете да си представите как се чувствам като майка, чувствам се ужасно през последните 24 часа. Държат го като затворник не е честно, не е човешко. Надявам се той да остане силен, ние също се опитваме да му дадем сили. Надявам се да спечели", сподели Дияна на протеста.