0

М акс Верстапен спечели третата си световна титла във Формула 1 в събота и каза, че това е най-добрата му победа досега. "Тази е най-сладката", каза пилотът на "Ред бул" пред репортери, след като завърши втори в спринтовото състезание от 19 обиколки в Катар, а единственият му съперник за титлата и съотборник Серхио Перес отпадна след 11 обиколки.

"Първата беше най-емоционалната, защото сбъдна моя мечта, но тази определено беше най-добрата ми година с последователни победи, самият болид вероятно също беше в най-добра форма. Така че за мен тази е може би, с която съм най-горд от всички поради доминацията", каза още Верстапен.

Нидерландецът спечели рекордните 10 състезания подред от Маями през май до Сингапур миналия месец и взе 13 победи от 16 Гран при. Запитан колко още титли във Формула 1 може да спечели, Ферстапен каза, че това зависи от много неща, но той е готов да се състезава на най-високо ниво още няколко години.

26-годишният нидерландец каза, че това е момент на гордост за него, семейството му и целия отбор. "Не знам колко дълго ще продължи това. Наслаждавам се на момента и мисля, че това също е много важно. Постигнах повече, отколкото можех дори да мечтая. Обичам момента, ще видим къде ще стигнем, но вече е много повече, отколкото някога съм могъл да искам", коментира още Верстапен.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX