0

К онстантин-Тити Папазов, собственик и треньор на БК Левски, обяви, че ще се кандидатира за президент на Българската федерация по баскетбол, ако получи подкрепата на останалите клубове.

Вчера баскетболната федерация изхвърли неговия Левски от финалните плейофи, след като „сините” са използвали нередовен играч в мачовете с Балкан Ботевград, който водеше в серията с 2:1.

Ден по-късно Папазов свика пресконференция днес по повод решението.

„Изключително арогантната постъпка на хората от федерацията се превръща в катализатор за промяна. Мен нищо няма да ме спре”, закани се той.

„Войната в Украйна едва ли може да повлияе с нещо на българския баскетбол. Днес е денят на спасението на българския баскетбол Това е подигравка, това е унижение. 
Каквото и да се случва, накрая винаги аз съм отстъпвал. От снощи се разби поредният мит в българския баскетбол. Трябваше да минат много години, за да се докаже, че българския баскетбол не се командва от Тити Папазов, а се командва от Елеонора Рангелова”, сподели той.

„Миналата година, когато още бяхме зависими от Лукойл, имаше четиримесечно забавяне на заплатите. Казах на играчите: “Аз съм един от вас и ще отида да направя това, което вие поискате и решите”. 

Оттук нататък единствената ми мотивация е да оправдая и да отстоявам позицията на моя отбор. А тя е категорична - битка с неправдата.  

Само искам да ви кажа, че под сериозен натиск от страна на господин Везенков и на господин Пепи Георгиев, за които сме супер предизвикателство, имаше изискване да заплатим 30 000 лева еднократно, за да можем да картотекираме. 

Защо не бяха толкова взискателни и искащи, когато спонсор на БК Левски беше голямата компания Лукойл? Ние сме шампиони по морал. Какво да направя, че съм толкова по-добър от останалите? 

Единственият шанс да не осъдя федерацията е това, че имаме многомилионен договор, който е зависим от нашето класиране и участието ни в Шампионската лига", допълни той."

"Няма нищо по-естествено да поискам подписа на всички тези клубове и да се кандидатирам за президент на БФБ. Не съм вярвал, че едно такова събитие, след него получих толкова много покани да поема федерацията, че от нещастието станах щастлив. 

Компромиси повече няма да правя. Тези, които са виновни, ще платят с това, че са хрантутници на българския баскетбол. В последните 20 часа се радвам на народната любов. Благодаря на всички адвокати, които са готови. 

Доста се обадиха да водя тази битка.  Има няколко варианта - аз мога да осъдя федерацията и после да им опростя. Най-важното е, че жена ми е щастлива, каза да не повишавам тон. 

Обичам съпругата си, защото тя е най-здравия ми помощник. За играчите не коментирам - те са феноменални. Ние имаме право на седем дни да обжалваме и е най-логично да направим компромис. На света няма такъв феномен - един човек да вземе решение и то да бъде окончателно. 

Сандра Велчева е живо същество, както аз, както Веско. Всеки от нас прави грешки. Тя е изключителен човек и ѝ благодаря, че е честна и в този момент, макар че не ѝ разрешават да поеме вината. Няма как едно такова решение да не бъде обжалвано", сподели още Тити Папазов.

Балкан Ботевград бие служебно Левски в Националната баскетбола лига за мъже