0

Н ай-добрата българската тенисистка Виктория Томова ще започне участието си на турнира по тенис за жени в Бризбейн, Австралия срещу квалификантката Хулия Риера. 21-годишната аржентинка се намира на 139-а позиция в света, докато Томова е на 80-а.

Мачът между двете ще се играе на 1 януари.

В мач от първия кръг Слоун Стивънс победи със 7:5, 6:3 Катерина Синякова. Двете са непоставени в схемата, като американката е 47-а в световната ранглиста на WТА, а чехкинята е с две места напред.

Камила Джорджи, 53-а в света, пък надви намиращата се три позиции пред нея Пейтън Стърнс от САЩ с 5:7, 6:2, 6:3. В следващия кръг италианката ще се изправи срещу третата в схемата Йелена Остапенко от Латвия.


В схемата при мъжете руснакът Александър Шевченко надви с 6:3, 6:2 французина Люка ван Аш и в следващия кръг почти със сигурност ще срещне поставения под номер 1 Холгер Руне от Дания. 

Алексей Попирин пък спечели австралийския сблъсък с Кристофър О'Конъл с 6:4, 6:7 (5), 7:6(4) и е изправен пред среща с третия в схемата Бен Шелтън от САЩ.

Григор Димитров започва утре на сингъл срещу британеца Анди Мъри. Днес българинът и неговият американски партньор Себастиан Корда преодоляха първия кръг на двойки.