0

В средно тежко състояние се намира в неврохирургията на болница в Москва олимпийският шампион по фигурно пързаляне Дмитрий Соловьов след като трима непознати го пребиха пред караоке бар, съобщи „Спорт експрес“.

32-годишният спортист се застъпи за своята съпруга, състезателката по кърлинг Анна Сидорова, за което тримата, закачали жена му, го пребиха с ритници, след като падна на земята. Тримата биячи вече са задържани от полицията.



„Сега отивам в болницата, все още не съм говорила лично с лекуващия лекар, обадих се само в контролната зала и стаята за персонала, но не казаха никакви подробности. От това, което казаха: средно тежко състояние и тежка черепно-мозъчна травма, наложителна е хоспитализация", обясни Анна Сидорова пред Match TV.

По думите й конфликтът започва от поискано от нейна приятелка огънце от трима души на улицата пред заведението. Последвали подхвърляния към тях. „В този момент Дима (Соловьов) все още беше в заведението. Когато излезе, той помоли момчетата да не говорят с такъв тон с момичетата. Един от тях го бутна, Дима падна назад, удари вратата на заведението, тази компания му налетя“, разказа Сидорова. „Момичетата и аз започнахме да ги разтърваваме. Оказа се, че аз и още две момичета разделяхме момчетата. Дима просто лежеше, когато го ритаха. Не беше бой, можем да кажем, че беше атака от тяхна страна. Те не докоснаха момичетата“, каза Сидорова.

Мениджърът на Соловьов Елена Болотова в разговор за „Спорт-Експрес“ отбеляза, че спортистът е в съзнание и може да говори, но е рано да се говори за състоянието му.



„Ситуацията е такава, че сега чакаме информация от Ани. Тя отиде в болницата, за да говори с лекаря. Знам, че Дима просто се застъпи за момичетата, той беше сам и имаше три момчета. Трудно е да се каже колко зле е бит – лекарите първо трябва да прегледат. Според мен има травма на главата. Но той е в съзнание, може да говори. Говорих с него, но, естествено, самият той все още е в шок, защото всичко се случи така“, каза Болотова.

„Дима е свръхинтелигентен, спокоен и възпитан човек, който никога през живота си не влиза в конфликти и никога не е бил забелязан в такива“.

Лекарите обобщиха състоянието на Соловьов накратко и без да навлизат в подробности.

„Дмитрий Соловьев е в 49-то неврохирургично отделение. Към 21 декември, 17:00 часа пациентът е в умерено тежко състояние, дишането е нормално, независимо“, казаха за Спорт24 от болницата.

Олимпийската шампионка Татяна Навка реагира емоционално на случилото се и каза, че всички фигуристи сега са много притеснени за Соловьов.

„Дима е в тежко състояние, в болницата. Има комоцио, тежки вътрешни наранявания. Слава Богу, че е жив, но тази измет, разбира се, трябва да бъде наказана. Той защити жена си, истински мъж.

Просто треперя от ярост. Как е възможно? Както казва съпругата на Дмитрий, един от тези злодеи се занимава с боен спорт. Той трябва да бъде лишен от всичко. В края на декември Дмитрий трябва да участва в нашето шоу с Алина Загитова. Силно се надявам, че здравето му ще му позволи да играе с нас. Всички го чакаме с нетърпение и се тревожим за него“, каза Навка пред Мач ТВ.

Соловьев като част от руския национален отбор стана олимпийски шампион на зимните игри в Сочи и сребърен медалист от Олимпийските игри 2018.

Заедно с Екатерина Боброва Соловьов стана шампион на Русия по танци на лед седем пъти. Партньорката му сложи край на спортната си кариера през 2019 г. Самият Дмитрий все още не е взел окончателно решение.