0

В ъпреки сериозна неточност пет врати преди края на втория си манш, Марко Одермат записа своята пета победа от началото на сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като триумфира в домашния си гигантски слалом в Аделбоден, Швейцария.
По този начин той донесе първа победа за „кръстоносците“ на „Кьонигсбергли“ от 2008 насам, а за него успехът е четвърти в дисциплината от пета старт през сезона. Одермат бе най-бърз в първото минаване на трасето и даде второ време във второто, с което победи с 0,48 секунди Мануел Фелер.

Австриецът бе най-бърз във втория манш и успя да спечели три позиции, но пасивът му от първия не му позволи да оспори първото място на Одермат. 


Трети на 0,54 секунди зад победителя остана носителят на големия кристален глобус Алекси Пентюро (Франция), който продължава да търси първата си победа за сезона.
С победата си днес Одермат увеличи аванса си на върха в генералното класиране за Световната купа, където с 845 точки той води с 376 на норвежеца Александър Омод Килде, който не участва в Аделбоден. Трети с актив от 447 пункта е Матиас Майер от Австрия, който също пропуска стартовете този уикенд.