0

У краинската красавица Даяна Ястремска си поиска Григор Димитров за треньор по време на благотворителното събитие „Тенисът играе за мир“.

Над 3 часа някои от най-големите звезди играха на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн, след като при първата инициатива на US Open бяха събрани $1,2 млн. Сега средствата ще бъдат дарени на UNICEF и Global Giving за оказване хуманитарна помощ на Украйна.

Гришо се изяви в Жълтия отбор заедно с Даяна и Алекс де Минор, които се наложиха с 4-2 над Синия тим в състав Рафаел Надал, Мария Сакара и друга украинска надежда – Марта Костюк.

Домакин на вечерта беше легендата от тениса в инвалидни колички Дилан Алкот. Именно пред неговия микрофон и пред препълнените трибуни Ястремска се обърна към Гришо с думите: „Можеш ли да ми станеш постоянен треньор?“. Нашето момче обаче се съгласи само да й помага за сервиса и волетата, за които по-рано похвали 22-годишната състезателка от Одеса. Световната №99 вече е свързана с България чрез мениджъра си Стефан Гюров.

Всички участници вчера се запознаха с 98-годишния Леонид Станиславский (Укр) – рекордьор за Гинес като най-възрастния тенисист. Колкото до Григор, той се включи в специално предизвикателство, в което трябваше да вкара топка в един от двата детски басейна, поставени на корта. Хасковлията изпълни по-голямата част от ударите между краката, като на няколко пъти бе само на няколко сантиметра от целта.

Междувременно се разбра, че Димитров планира да участва на максимален брой турнири в началото на сезона. Веднага след Australian Open той се заяви за АТР 250 надпреварата в Монпелие, която ще се проведе между 6 и 12 февруари. На 4 и 5 февруари пък националният отбор за Купа „Дейвис“ гостува в Нова Зеландия в плейофите за група I, като Григор със сигурност няма да е част от него