0

Т я може и да не е спечелила нищо, но се смята за една от най-влиятелните личности в спорта в САЩ. Това е интернет сензацията Оливия Дън. Хубавицата, която има над 3,7 млн. последователи само в Инстаграм обаче си вкара автогол. Управата на щатския университет в Луизиана я предупреди, че може да изгори сериозно. Причината затова са реклами, които гимнастичката пуска в Тик Ток.

Едната от тях попадна на мушката на ректорския съвет. Тя е свързана с платформата за обучение - Caktus AI. Оливия си пусна клип, в който твърди, че без това помагало не може да си напише есето. 

"Нашите преподаватели и студенти са упълномощени да използват технологии за учене, но също така и да следват най-високите стандарти на академична почтеност“, се казва в изявлението на университетската управа.

Твърди се, че Дън се е сдобила с порицание и обвинение в лошо поведение, защото е нарушила правилника на учебното заведение. Не е ясно обаче каква ще бъде ответната реакция на хубавицата, която се оценява на над 3 милиона долара от компаниите за спортен мениджмънт.